Chat met ons

Inschrijvingen geopend voor 40e ASML Marathon Eindhoven op 12 en 13 oktober 2024

Vanaf vandaag is het mogelijk om je in te schrijven voor de 40e editie van de ASML Marathon Eindhoven. De jubileumeditie vindt dit jaar plaats op zaterdag 12 en zondag 13 oktober. Het evenement is de afgelopen jaren uitgegroeid tot het grootste tweedaagse sportevenement in de regio. Dit jaar is het programma aangepast, waardoor er over zaterdag en zondag gezamenlijk zo’n 35.000 deelnemers verwelkomd kunnen worden.

De ASML Marathon Eindhoven vindt traditiegetrouw plaats in het tweede weekend van oktober. Het hardloopevenement heeft een prominente plaats op de hardloopkalender verkregen. Bij de ASML Marathon Eindhoven zijn er afstanden voor iedereen: van laagdrempelige afstanden als de City Run en RSM 1/4 Marathon, tot de ASML Halve en ASML Marathon. De Jumbo Mini Marathon, ASML Your Marathon Challenge en Marathon Eindhoven Urban Walk maken het programma compleet.

“De ASML Marathon Eindhoven is al 40 edities lang een groot sportief feest in Eindhoven,” aldus Wilbert Lek, directeur ASML Marathon Eindhoven. “Om deze 40e editie in 040 extra glans te geven, is onze missie om uit iedere straat van de stad een deelnemer aan de start te hebben.” Maes van Lanschot, wethouder Sport:  “Schitterend dat iedereen kan meedoen met dit sportevenement. Van jong tot oud en van wandelaar tot topatleet. In haar veertigste jaar bruist de ASML Marathon Eindhoven als nooit tevoren.”

Aangepast programma

Mede door de toename van het aantal deelnemers is het programma van het evenementweekend vernieuwd. Op zaterdagochtend 12 oktober vindt de Marathon Eindhoven Urban Walk plaats. Via een unieke route van 10 of 15 km worden verschillende iconische locaties van Eindhoven bezocht. Om 13.00 uur gaat de ASML Your Marathon Challenge van start. Bij de ASML Your Marathon Challenge wordt iedereen die niet aan de reguliere onderdelen mee kan doen aangemoedigd om in beweging te komen. De deelnemers volbrengen de laatste 1,195 kilometer van hun marathon. De eerste 41 kilometer hebben zij al op andere momenten en in hun eigen tempo volbracht.

De Jumbo Mini Marathon is naar de zaterdagmiddag verplaatst. Iedereen vanaf 4 jaar kan meedoen aan de Jumbo Mini Marathon 1,5 km. Nieuw dit jaar is de toevoeging van de Jumbo Mini Marathon 2,5 km. Met de City Run van 5km wordt de zaterdagmiddag afgesloten. Op zondag vinden de ASML Marathon, ASML Halve Marathon en RSM 1/4 Marathon (10,55km) plaats. Het programma is aangepast, zowel de ASML Marathon en ASML Halve Marathon starten in de ochtend. De zondag wordt afgesloten met de RSM 1/4 Marathon van 10.55km in de middag. Op de zondag kunnen bedrijven deelnemen aan de Business Runs op diverse afstanden. De finish van alle afstanden is op de Vestdijk.

Belgisch Kampioenschap

Tijdens de 40e editie van de ASML Marathon Eindhoven vindt op zondag 8 oktober ook het Belgisch Kampioenschap Marathon plaats. Het kampioenschap is al acht edities onderdeel van de marathon.

Goede doel: KWF Kankerbestrijding

Zoals ieder jaar is er een goed doel verbonden aan de ASML Marathon Eindhoven. Voor deze jubileumeditie is dat wederom KWF Kankerbestrijding. Deelnemers kunnen een donatie doen tijdens de inschrijving of een actiepagina aanmaken.

Inschrijven voor de verschillende wandel- en hardlooponderdelen is vanaf vandaag mogelijk via www.asmlmarathoneindhoven.nl.